Om mig

VEM ÄR JAG?

You miss 100% of the takedowns you don't take

Min passion är kampsport som är min livstil. Jag började redan 1990 och har utövat huvudsakligen taekwondo och brasiliansk jiu jitsu som svartbälte men har provat på flertal kampsportstilar som finns och det speglar mitt liv att aldrig sluta prova på nya saker för att stanna upp i min utveckling.

 

Jag delar med mig som social hållbarhetsföreläsare för myndigheter, kommuner, organisationer där jag berättar om samhällsnyttan, samhällsekonomin och samhällsekologin som hänger ihop på ett lätt sätt att förstå. Jag erbjuder även utbildningar och workshops i social hållbarhet. Jag arbetar på individ- och organisationsnivå för att skapa harmoni och optimera hälsa och affärsnyttan hos de företag som är i framkant men som behöver hjälp med både strategi och genomförandet av lönsamma företagshälsoinvesteringar tillsammans med mina samarbetspartners. Jag anlitas ofta för att bygga upp ett långsiktigt hälsotänk och för att stärka värderingar om en hälsosam miljö både mentalt, fysiskt och socialt. Min styrka är att skapa sammanhang som ger utrymme för reflektion, återhämtning och insikt. En önskad förändring blir tillgängligare, en förändring som kan göra skillnad för individ, grupp och en hel organisation.

 

Jag är fd elitidrottare, numera instruktör i Brasiliansk Jiu Jitsu och som föreläsare, utbildningsledare och författare med fokus på hållbarhet och har skrivit boken ”En hållbar människa är en lönsam människa, en lönsam människa skapar lönsamma samhällen”, där livsstilen i kampsporten är det centrala i att skapa hållbarhet i samhället.

 

Jag är utbildad beteendevetare, ICF–coach, hälsoutvecklare och certifierad svartbältesinstruktör i Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) och TaeKwonDo (TKD). Övriga utbildningar är idrottspsykologi, arbetspsykologi, Supported Employment, Motiverande samtal, Coachande ledarskap, lösningsfokuserad coaching, det professionella samtalet, arbetsmarknadscoaching och nycirkus.

 

Jag använder även kampsporten i det gemensamma unika konceptet Mindkicker.se där det kombinerbaras med kampsportsträning, praktisk mental träning, för att lösa bl.a upp blockeringar och skapa ett större medvetenhet genom de 6 framgångsfaktorerna (forskningsbaserat) samt digital mätning i mental stress. Jag undervisar på Mindkicker Academy som utvecklar din mentala hälsa, kroppskontroll såsom smidighet, balans, styrka och gör det möjligt för dig att vara mer närvarande. På träningslägerna läggs stort fokus på självmedkänsla och på att deltagaren som kan få hjälp att anpassa sina övningar.

 

 

Mitt mål:

Genom stor passion, engagemang och ödmjukhet efterlämna mitt arv med ett ovärderligt avtryck för människorna som jag möter i mitt liv.

 

Varje dag.

 

 

SOM BARN...

 

...var jag lekfull och nyfiken, när jag gick i skolan var jag för kreativ så jag satt mest utanför klassrummet...

IDAG...

 

...har jag nytta av den kreativitet och lekfullhet i mitt liv som föreläsare, coach, utbildare och innovatör...

FRAMTIDEN...

 

...håller inte om vi inte bryr oss om Moder Jord genom de 17 globala målen och börjar göra mer tillsammans...

FRÅGORNA ÄR MÅNGA MEN TILLSAMMANS...

...kan vi göra stordåd om vi skapar en gemensam vision som vi genomför tillsammans.

 

Mental återhämtning, nyckeln till ett hållbart liv?

I dagens samhälle utmanas våra hjärnor allt fortare och hårdare och drar på vårt livsbatteri - hur kan vi vara i det som är lite mer energisnålt. Kan vi förebygga mental stress? Vår hjärna används flitigt idag, hur påverkas den och får den tillräckligt med återhämtning?

 

Idag är återhämtning något vi gör sen...vad händer om sen dröjer? Vad händer med människan, teamet, organisationen? Inspireras i att fokusera på återhämtning och lär dig hushålla med hjärnans energi och börja lev mer hjärnsmart. / Jonas

- oss så berättar vi mer!